Maravilloso


THE OWNER

nis pia. 17. keke let's find me @AnisSofia_


Archieve


SAY IT OUT


kenangan manis
Sunday, June 1 • 12:24 AM • 0 comment{s}
Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Kenangan manis, sumpah. Ok apa yang manis sangat ni? Susah nak cakap, sebab terlampau manis nak describe. Terlampau manis nak bagitahu. Terlampau manis. Terlampau. Ye lah, memang lah di sebalik manis ada juga pahit. Tapi buang yang pahit ambil yang manis manis je. Ok ok nak bagitau lah ni, sat sat nak mengayat dulu helemek. 

Cerita dia macam ni, waktu 29/3 lepas, we've celebrated Dina (adik) and my belated birthday. Alah dekat rumah je pun tapi best, kesah pula. Hahaha, Qeela je yang datang, Dyny tak boleh sebab demam campak strikes her. But it's ok, it's fun. Ok itu kenangan manis tapi tak semanis yang nak diceritakan ni, cerita dia bermula dengan ha bismillah lu. 


Mula mula cikgu ada cakap macam ni "mungkin akan ada pelajar kita yang akan dihantar ke sekolah orang" dan mula lah riuh semua orang kata nak pergi lah, kalau tak dapat nak minta juga sejuga juganya. Ceh, pastu tiba tiba cikgu buat pengumuman suruh tunggu dekat tapak perhimpunan. Masing masing waktu tu excited. Pastu nama sorang demi sorang ada, alhamdulillah terpilih juga pergi sekolah budak budak pandai. Ye lah kitaorang kan sekolah budak budak biasa je, so nak lah pergi sekolah budak budak yang advanced.

Cikgu pilih SBPI Kubang Pasu, sekolah dia nuuuuun jauh dekat Kubang Pasu lah. Tapi dalam lagi daripada MRSM Kubang Pasu, sekolah dia besar, cantik, bersih. Semua lengkap lah cerita dia. Pergi tu 30/3, waktu pagi pergi sana. Dalam bas, semua macam "weh ketaq weh" "hoping that budak budak dia ok" pastu sampai kat sana, macam tak nak turun dari bas sebab takut. Hahaha, pastu sampai sampai, cikgu dia bagi taklimat, then straight to classes. Ani dengan saya satu kelas, kelas 5 Itqan. Memula masuk tu cikgu dengan budak budak kelas tengok pelik je dengan kitaorang dedua pakai blazer en miahaha.

5 Itqan
Annn, we begin our day being SBPI Kubang Pasu's temporary student. First day was very-superbly-hectic-day. You know when you are so not comfortable with new situations, lots of complaints and keep sighing for all day long. But, the best part is bila semua balik dorm, pastu bising bising sebab first time tidur sekali. Besa ah. Satu benda yang ada dekat diri ni, bila sampai tempat baru tak boleh nak tidur langsung. Guess what, I slept that night pukul 2:45 I think. Borak dengan Mus aka Leha, sebab dia pun sama. Sembang punya sembang pot pet pot pet, cerita itu ini, tetiba keluar dari mulut si Leha ni.

"Weh asal meremang bulu roma aku ni. Aku dah agak dah tempat aku ni ada something" Ha that time I was so so so so freaking scared. Dah lah katil tu sebelah tempat aku je, memang PEEEHH. Esok tu bangun pukul 5, dengar diaorang bising bising pasal malam tu. Kahkah lawak!





Then semua berjalan macam hari persekolahan ala sama je dengan sekolah sekolah biasa cuma yang nak membezakan kan, kalau kita eh bukan kita la aku kalau cikgu keluar kelas sama ada tak start sembang atau pun zzz letak kepala atas meja pastu zzz tapi diaorg ni tak. If there's no teacher they will quickly open up any homework or work or just read any sorts of materials. They use their time wisely, I'm serious.





That shows how different my life with these sbpi's students. Been there for almost 1 week just the best moment eva. Those laughter in 5 Itqan's class, I really miss it! I've survived for a week with them, their teachers, their places, their surroundings, their dormitories and yes their toilets also aha. My appreciation towards school's administration especially "cikgu cikgu kaunselor" for letting me to have the sweetness memories in SBPI Kubang Pasu. Thank you cikgu!



I wanna end this post quickly because I don't wanna let my tears drowning down heavily. I just miss them. I miss spending time there *sigh* ok gotta go! Assalamualaikum.

love, nispia



Post a Comment

Words-makes-you-fresh!